558 341 586
603 825 226
ic@gotic.cz


Provozní doba IC:
Po-Pá8:00 - 16:00Říjen - Květen
So, svátky8:30 - 12:30Říjen - Květen
Po-Pá8:00 - 16:00Červen - Září
So8:30 - 14:30Červen - Září
Ne, Svátky8:30 - 12:30Červen - Září
So, Ne, SvátkyZAVŘENOProsinec - Leden
  • Gorolské turistické informační centrum
    Gorolské turistické informační centrum

    Srdečně zveme na tzv. „gorolské dny“, během kterých si můžete vyzkoušet některé z původních řemesel, dovědět se zajímavosti o výrobě regionálních produktů a seznámit se s gorolskými zvyky.

  • Mosty u Jablunkova
    Mosty u Jablunkova

    Mosty u Jablunkova najdete lehce – leží v nejvýchodnější části České republiky, v Moravskoslezském kraji, na trojmezí tří států – Česka, Polska a Slovenska. Jejich rozloha, kde žije přibližně 4.000 obyvatel, dosahuje 34 km2, celková délka obce je 8 km.

  • Turistický výšlap aneb „Z chaty na chatu”
    Turistický výšlap aneb „Z chaty na chatu”

    Blízké okolí Mostů u Jablunkova vyniká velkou koncentrací turistických chat. Najdete jich zde pět:

    Gírová - 4 km
    Kamenná chata - 6 km
    Severka - 5 km
    Skalka - 4 km
    Studeničný - 5 km
     
  • Výlet za historií a světovou raritou: Šance a Megoňky
    Výlet za historií a světovou raritou: Šance a Megoňky

    Vydejte se na výlet kolem česko-slovenské hranice a prohlédněte si zbytky starého opevnění Šance a najděte v kamenolomu Megoňky záhadné kamenné koule (gule).

  • Gorolszusem nad Mosty
    Gorolszusem nad Mosty

    Krásná příroda, kulinářské speciality místní kuchyně a aktivní odpočinek s celou rodinou. Sen nebo skutečnost? Navštivte Ski areál Mosty s celoročním provozem a najdete zde náročné atrakce s pořádnou dávkou adrenalinu i příjemnou zábavu.

  • Dovolená na kole
    Dovolená na kole

    Hornaté okolí Mostů u Jablunkova nabízí ideální podmínky pro výlety na trekingových a především na horských kolech. Nachází se zde síť značených cyklotras vedoucích až na vrcholky hor s chatami s dobrým občerstvením.

Jedinečné atraktivity Kysuc během jednoho dne

Z Čadce se vydejte směrem na Kysucké Nové Město. Navštivte Kaštieľ Radoľa. Prohlídnout si můžete několik stálých expozicí – „Měšťanské bydlení na Kysucích“, „Odkaz Cyrilometodějské tradice“, „Svět alchymistů“ a především „Nejstarší dějiny Kysuc od mladšího paleolitu po středověk“ s exponáty jako je stolička z mamuta, která se našla na Kysucích, různé úlomky pracovních nástrojů, keramika a jiné nálezy.

Překvapením pro všechny návštěvníky je replika mamutího mláděte. Po prohlídce kaštieľa doporučujeme návštěvu Kysucké hvězdárny na opačné straně města, kde lze pozorovat aktivity na slunci, projít „Cestou planet“ nebo si prohlídnout geopark s horninami, které pocházejí z našeho regionu. Pokud se sem vrátíte i v pozdních večerních hodinách, můžete pozorovat noční oblohu. Z Kysuckého Nového Města se vraťte do Krásna nad Kysucou, v centru města v kulturním domě je Vlastivědné muzeum s přírodovědnou expozicí plnou rostlin a zvířat, jejichž domovem byly či jsou Kysuce. Hlavní atrakcí je replika mamutí samice v životní velikosti. Po prohlídce pokračujte směrem na Starou Bystrici. Na náměstí sv. Michala se nachází Slovenský orloj s unikátním astrolabem. Z náměstí je vidět i rozhlednu na vrchu Bobovec. Pokračujte směrem  na Novou Bystrici, až do Vychylovky, část Chmúra, kde je Skanzen Vychylovka. Jestliže se vydáte na výlet v neděli, od května do října na vás čeká program s ukázkami tradičních činností běžného života Kysučanů. Svůj výlet můžete zakončit jízdou vláčkem po Historické lesní úvraťové která je součástí skanzenu. 

Kaštieľ Radoľa GPS: 49°17'42"N, 18°47'19"E

Kysucká hvězdárna GPS: 49°18'26"N, 18°45'56"E

Vlastivědné muzeum GPS: 49°23'42"N, 18°49'48"E

Slovenský orloj GPS: 49°20'46"N, 18°56'13"E

Skanzen Vychylovka GPS: 49°22'55"N 19°5'40"E

Fotogalerie

Neznáme se? Poznejme se!
Dny s řemeslem v dřevěnce
Prázdninové čtvrtky v dřevěnce
home photo other en
Více fotografií