558 341 586
603 825 226
ic@gotic.cz


Provozní doba IC:
Po-Pá8:00 - 16:00Říjen - Květen
So, svátky8:30 - 12:30Říjen - Květen
Po-Pá8:00 - 16:00Červen - Září
So8:30 - 14:30Červen - Září
Ne, Svátky8:30 - 12:30Červen - Září
So, Ne, SvátkyZAVŘENOProsinec - Leden
  • Gorolské turistické informační centrum
    Gorolské turistické informační centrum

    Srdečně zveme na tzv. „gorolské dny“, během kterých si můžete vyzkoušet některé z původních řemesel, dovědět se zajímavosti o výrobě regionálních produktů a seznámit se s gorolskými zvyky.

  • Mosty u Jablunkova
    Mosty u Jablunkova

    Mosty u Jablunkova najdete lehce – leží v nejvýchodnější části České republiky, v Moravskoslezském kraji, na trojmezí tří států – Česka, Polska a Slovenska. Jejich rozloha, kde žije přibližně 4.000 obyvatel, dosahuje 34 km2, celková délka obce je 8 km.

  • Turistický výšlap aneb „Z chaty na chatu”
    Turistický výšlap aneb „Z chaty na chatu”

    Blízké okolí Mostů u Jablunkova vyniká velkou koncentrací turistických chat. Najdete jich zde pět:

    Gírová - 4 km
    Kamenná chata - 6 km
    Severka - 5 km
    Skalka - 4 km
    Studeničný - 5 km
     
  • Výlet za historií a světovou raritou: Šance a Megoňky
    Výlet za historií a světovou raritou: Šance a Megoňky

    Vydejte se na výlet kolem česko-slovenské hranice a prohlédněte si zbytky starého opevnění Šance a najděte v kamenolomu Megoňky záhadné kamenné koule (gule).

  • Gorolszusem nad Mosty
    Gorolszusem nad Mosty

    Krásná příroda, kulinářské speciality místní kuchyně a aktivní odpočinek s celou rodinou. Sen nebo skutečnost? Navštivte Ski areál Mosty s celoročním provozem a najdete zde náročné atrakce s pořádnou dávkou adrenalinu i příjemnou zábavu.

  • Dovolená na kole
    Dovolená na kole

    Hornaté okolí Mostů u Jablunkova nabízí ideální podmínky pro výlety na trekingových a především na horských kolech. Nachází se zde síť značených cyklotras vedoucích až na vrcholky hor s chatami s dobrým občerstvením.

Podpora TIC Mosty u Jablunkova 2019

GOTIC, příspěvková organizace získala dotaci z prostředků Moravskoslezského kraje, programu „RRC/02/2019 - Podpora turistických informačních center v Moravskoslezském kraji“ na projekt „Podpora TIC Mosty u Jablunkova 2019", č. 01304/2019/RRC ve výši 120000 Kč.

Aktivity projektu:

  • Aktualizace www.gotic.cz
    Zajištění provedení úprav (aktualizace) struktury webu. Průběžné doplňování textů v českém, polském a anglickém jazyce, doplňování elektronických verzí prospektů a jiných materiálů vlastních, regionálních a materiálů zaslaných Moravskoslezským krajem.
  • Rozvoj elektromobility a bezbariérového turismu
    Zakoupení 1 elektrokola, které bude spolu se třemi dříve pořízenými elektrokoly zdarma nabízeno návštěvníkům do výpůjčky. V rámci projektu bude žadatel zajišťovat údržbu kol a pořídí nezbytné vybavení související s bezpečným provozem elektrokol (např. zámek, světlo, duše, ošetřující přípravky a maziva, přilba aj.).
    Elektromobilita je jednou z velkých priorit MS kraje, v rámci projektu tak GOTIC rozšíří mini půjčovnu elektrokol a přispěje tímto k rozvoji elektromobility v Moravskoslezském kraji.
  • Spolupráce s destinačním managementem Moravian-Silesian Tourism
    Spolupráce v otázkách řešení problematiky regionálního cestovního ruchu, účast na školení, pravidelné měsíční doplňování kulturně-společenských akcí, významných sportovních akcí nebo novinek cestovního ruchu aj. akcí souvisejících s cestovním ruchem.
  • Zlepšení vybavení TIC
    Nákup nového vybavení pro zajištění kvalitní propagace a informování turistů:
    1x PC sestava včetně Windows, Office
    1x multifunkční barevná tiskárna
    1x externí disk pro práci s fotografiemi
    2x stojan typu „áčko“ na vyvěšování plakátů
    1x venkovní baner propagující aktivity IC v letní sezóně 2019, který bude umístěn v centru obce.
  • Propagace aktivit Moravskoslezského kraje formou poskytování informací
    Umístění materiálů v prostorách IC a bezplatné poskytování návštěvníkům, umístění elektronických verzí materiálů na webu informačního centra dle požadavků a informací Moravskoslezského kraje


Elektromobilita je jednou z velkých priorit Moravskoslezského kraje a naše informační centrum se zapojilo do projektu na vytvoření sítě nabíjejících stanic pro elektrokola v Moravskoslezském kraji a malých půjčoven. Na náklady spojené se zapojením se do elektromobility je poskytnuta dotace ve výši 100%! Kolo budou dle podmínek dotace půjčováno zdarma.

Doba realizace projektu: únor - říjen 2019
Náklady projektu: 150000 Kč, z toho dotace 120 000 Kč

Minipůjčovna elektrokol a nabíjecí stanice
V Gorolském turistickém informačním centru je možné zapůjčit si elektrokolo. K dispozici jsou celkem čtyři kola. Dvě kola jsou vhodná na asfaltové a zpevněné cesty a nejsou vhodná do terénu, dvě kola jsou trekingová, vhodná také pro lesní zpevněné cesty, nevhodná do terénu.
Podmínky pro zapůjčení zde ke stažení:
Na budově informačního centra je veřejně přístupná nabíjecí stanice pro elektrokola. Cyklisté zde mají zdarma k dispozici 2 zásuvky pro vlastní nabíječky elektrokol a 1 zásuvku s nabíjecím kabelem baterie zn. Bosch.

 

 

 

 

Fotogalerie

Neznáme se? Poznejme se!
Dny s řemeslem v dřevěnce
Prázdninové čtvrtky v dřevěnce
home photo other en
Více fotografií