Vepřový řízek ,,ONDRÁŠ"
Ingredience:
- 600 g vepřové kýty
- 300 g loupaných brambor
- 100 g hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- Sůl
- Pepř
- Majoránka
- Tuk na smažení
Postup přípravy:
Loupané brambory natřeme a scedíme vodu. Do brambor přidáme horké mléko, hladkou mouku, utřený česnek se solí, pepř a vejce. Směs dochutíme majoránkou a pořádně promícháme. Z opláchnuté vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, které osolíme.
Řízky poté obalujeme v bramborovém těstíčku a usmažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme s červeným zelím.
adresa: Mosty u Jablunkova 381
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
telefon: +420 558 341 586