Szarlotka (koláč)
Ingredience:
- 250 g mouky
- 100 g másla
- 80 g cukru
- 2 žloutky
- Jablka
- 100g cukru krystalu
- 50 g rozinek
- 1 vajíčko
- 10 g strouhanky
- Skořice
Postup přípravy:
Z mouky, másla, žloutků a cukru vypracovat těsto a nechat odpočívat v chladničce asi 30 minut. Poté těsto rozdělíme na menší a větší část. Větší vyválet, uložit na plech a péct do světle hnědé barvy. Připravíme nádivku z jablek, cukru, skořice, strouhanky a rozinek. Položíme ji na upečené těsto, přikryjeme vyváleným druhým dílem těsta, mašlujeme vajíčkem a pečeme v středně teplé troubě. Upečený koláč sypeme mletým cukrem.
Tento chutný koláč pochází z polské strany trojmezí.
adresa: Mosty u Jablunkova 381
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
telefon: +420 558 341 586