Slovenská kapusnica
Ingredience:
- 1,5 l láku z kyselého zelí
- 1 kg vepřových žeber
- 500 g uzených žeber
- 200 g vepřové játry
- Sůl
- Nové koření
- Černý pepř celý
- Bobkový list
- Majoránka
- 8 stroužků česneku
- Vařený brambor
Postup přípravy:
Omyté maso a játru vložíme do hrnce a zalijeme je lákem, tak aby bylo vše ponořené. V případě potřeby dolijeme vodu. Přidáme nové koření, pepř, bobkový list a sůl. Na mírném ohni vaříme, dokud maso není měkké a odlupuje se od kosti. Pak maso vybereme z hrnce a polévku přecedíme. Vrátíme na mírný plamen, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Necháme projít varem 3 minuty a vypneme.
Odebereme maso od kosti a spolu s játry nakrájíme na drobné kostky, které vložíme zpět do polévky.
Podáváme s vařeným bramborem.
Tradiční polévka ze slovenské strany trojmezí.
adresa: Mosty u Jablunkova 381
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
telefon: +420 558 341 586